Spring naar de inhoud

.Speakerscorner.

Speakerscorner:
(meer informatie onderaan)

13u Anonymous for the Voiceless
Glenn Lemmens

14u DierAnimal
Fabienne Swagers

15u Fitness
Kwinten Delvaux

16u Zero Waste Lifestyle
Emilia Cantero

17u Gezondheid
Annelies Moons

18u Sea First Foundation
Dos Winkel


13u Anonymous for the Voiceless
Glenn Lemmens

Glenn Lemmens is organisator bij Anonymous for the Voiceless, een organisatie die door middel van vreedzame straatacties mensen informeren over het dierenleed  achter de verschillende industrieën in de wereld.

14u DierAnimal
Fabienne Swagers

Fabienne is opgegroeid van jongs af aan met dieren rond haar. In haar vrije tijd trekt ze graag de natuur in en voor haar persoonlijk gaat het allemaal over liefde, passie, dromen, vrijheid, kracht en schoonheid van zowel de dieren, mens en planeet alsook respect voor ieder individu en levend wezen.

Fabienne werkt ze voor een Belgische luchtvaartmaatschappij en is voorzitster van de lokale afdeling DierAnimal Antwerpen.

DierAnimal is een nieuwe Belgische politieke partij voor Dier, Mens en Planeet die streeft naar een meer rechtvaardige samenleving waarin niet alleen de mens centraal staat maar waarin ook dieren rechten hebben door hun wettelijk statuut aan te passen.

15u Fitness
Kwinten Delvaux

(Sport)diëtist en veganist Kwinten Delvaux toont aan dat de combinatie plantaardige voeding en sport mogelijk is op zowel recreatief- als topsportniveau. Hij brengt de laatste wetenschappelijke inzichten en eigen ervaringen samen tot een geheel.

In zijn lezing toont hij aan de hand van voedingsschema’s hoe vegan sporters hun nodige energie- en voedingsstoffen kunnen binnenkrijgen. Deze schema’s worden aangevuld met praktische tips om zelf toe te passen. Hiernaast krijgt de toeschouwer een beeld hoe Kwinten te werk gaat als sportdiëtist in de praktijk.

16u Zero Waste Life
Emilia Cantero

Emilia Cantero is oprichtster van Mixua: Eco Tours & E-Shop. Zij heeft Economie gestudeerd en hier heeft ze haar passie voor circulaire economie en zero-waste ontdekt. Haar missie is om de gemeenschap te helpen eco-vriendelijker te leven, via de Eco Tours and Eco E-Shop.

Tijdens haar voorstelling neemt Emilia jou mee op ontdekking in de wereld van zero-waste. Zij laat jou kennismaken met hoe zij zero-waste in haar leven toepast, en geeft leuke tips mee waar je direct mee aan de slag kan gaan.

17u Gezondheid
Annelies Moons

Annelies Moons is dokter in de geneeskunde en vertelt over de voordelen van een plantaardig eetpatroon.

18u Sea First Foundation

Dos Winkel

Dos Winkel begon ruim 30 jaar geleden met duiken en was als natuurfotograaf zeer onder de indruk van de voor hem nog niet bekende kleurrijke en zeer diverse onderwaterwereld. Tijdens zijn duikcarrière zag hij echter op vele plaatsen in de wereld de enorme achteruitgang van de mariene wereld. Zeer opvallend was en is het in aantallen afnemen van de grotere vissoorten, met name de roofvissen, zoals haaien, tonijnsoorten en zwaardvis. Elf jaar geleden besloot hij met zijn werk als orthopedisch fysiotherapeut te stoppen om zich geheel aan oceaanbescherming te gaan wijden. Van zijn hand verschenen, naast talloze “salontafelboeken” die de schoonheid van het onderwaterleven bejubelen, ook “Wat is er mis met vis en visolie”, “De Huilende Zee” en – voor kinderen – “Het ALFABET van de Zee”.
De Huilende Zee werd verfilmd: 'Sea the Truth'
Hij is ook de oprichter en huidig voorzitter van de Sea First Foundation (www.seafirst.nl), die actief is in Nederland, België en Spanje.

Het animatiefilmpje dat hij maakte met hulp van twee professionals, is inmiddels meer dan 100.000 keer bekeken. Recent wetenschappelijk onderzoek geeft aan dat door anders – plantaardig – te gaan eten, we niet alleen ontbossing tegen kunnen gaan, maar ook wordt het klimaat er beter van, en vermindert de verzuring van de oceaan. Dat onze eigen gezondheid er ook op vooruit gaat en dat het ten goede komt aan veel meer dierenwelzijn, zijn mooie bonussen. Dos is 71 jaar geleden geboren als vegetariër, maar inmiddels al jaren veganist.